dimecres, 2 de gener del 2019

Tota radiant i meravellada

El profeta Isaïes en el capítol 60 parla de Jerusalem. Doncs bé, si substituïm la paraula Jerusalem per privilegiada obtindrem un retrat molt aproximat —encarnat, ja que l'adjectiu es refereix a algú en concret— de l'exaltació de descobrir-se privilegiat. 

Alça't radiant, privilegiada, que arriba la teva llum i sobre teu clareja com l'alba la glòria del Senyor. Mentre les tenebres embolcallen la terra, i fosques nuvolades cobreixen les nacions, sobre teu clareja el Senyor i apareix la seva glòria. Els pobles s'acosten a la teva llum, els reis busquen la claror de la teva albada. Alça els ulls i mira al teu entorn: tots aquests s'apleguen per venir cap a tu; porten de lluny els teus fills, duen als braços les teves filles. Tota radiant i meravellada veuràs amb el cor eixamplat com aboquen damunt teu els tresors del mar i porten a casa teva la riquesa de les nacions. Et cobriran onades de camells, dromedaris de Madian i d'Efà; tots vénen de Sabà portant or i encens i cantant la grandesa del Senyor.
Els mags d'orient també manifesten el privilegi de sentir-se especialment privilegiats. Tenen una raó poderosa per a fer-ho, tenen el símptoma de l'alegria que no falla mai i tenen un senyal.  
Llavors s'adonaren que l'estrella que havien vist aixecar-se anava davant d'ells fins que s'aturà sobre el lloc on hi havia el nen. La seva alegria en veure allà l'estrella va ser immensa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada