dissabte, 23 de febrer del 2019

Vertere

Sant Pau posa l'èmfasi en la fe quan diu: «No crec pas que us convertíssiu en va a la fe» però aquesta frase sembla prendre força gràcies a la paraula «conversió».

Sant Pau ens proposa la conversió no com una paraula més sinó entesa com un exercici imprescindible vinculat a tots els aspectes de la vida, l'exercici de conversió que fem o que hem de fer sense descans els vius. Sense una conversió a veure-hi, per exemple, jo no veuria res. Aniria cec. No veuria les claus que hi ha ara damunt la taula sense convertir-me a veure-les. Que les vegi vol dir que m'he convertit en vident. Abans no n'era. Veure és voler veure, un acte volitiu de conversió que, acompanyat de la paraula, ve del no res d'abans de la creació fins al nostre món de terra per així poder tornar al del cel. Vertere, en llatí, vol dir donar voltes.

El primer home, fet de terra, era de pols. Però el segon home és del cel. Tal com era el de pols són tots els de pols, i tal com és el del cel seran tots els del cel. Abans érem semblants a l'home fet de pols; després serem semblants a l'home que és del cel. 1C

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada