dimecres, 26 de juny del 2019

Preparar

Avi, què és la vida?
—La vida és preparar el camí de la vida. És com avui que, mentre féiem el llit, preparàvem el camí de demà fins que arribi. Doncs amb la vida passa el mateix i si no el preparem és pitjor.
L'anunci és la primera gran preparació. La vida és l'anunci de la vida com la paraula «avui» és l'anunci de demà. La vida fa saber la vida com avui fa saber demà. Així la vida es converteix en vida, predica i canta la conversió a la vida.
La segona gran preparació és aplanar-li el camí tal com ho fem amb un senderol: al mateix temps que caminem el desbrossem, el pedreguem, l'aplanem i l'indiquem pensant en els que han de passar-hi després.
Perquè la vida és el pensament de la vida que vindrà, de la vida promesa. La vida es dona i va al davant de la mateixa vida i per això sembla com si l'altra vida, la que encara ha de venir, passi al davant de la d'ara.
Sant Joan ens va ensenyar com anar per davant de la vida a preparar els seus camins.

2 comentaris:

  1. I a tu, infant, et diran profeta de l'Altíssim, perquè aniràs al davant del Senyor a preparar els seus camins. Faràs saber al poble que li ve la salvació, el perdó dels seus pecats per l'amor entranyable del nostre Déu.
    De l’Evangeli de Sant Lluc, cap. 1.

    Després de mi ve el qui és més poderós que jo, tan poderós que no sóc digne ni d’ajupir-me a deslligar-li la corretja del calçat.
    De l’Evangeli de Sant Marc, cap. 1.

    ResponElimina
  2. M'agraden molt les dues floretes de tipuana, semblen vives, però no, ja han començat a morir

    ResponElimina