dilluns, 14 d’octubre del 2024

Siguem-lo, doncs

«Tirant supplicà al Mestre que li donàs dos o tres guies que sabessen bé la terra.»

Si donem per real el nostre espai interior com un lloc de treball, si veiem com es despleguen i floreixen aquests camps dins nostre, no és estrany de pensar en la presència d’algú que, invisible als ulls exteriors, ens guia des de les més silencioses profunditats. Tots tenim aquest guia, però la seva guia no la fem servir pràcticament mai.

diumenge, 6 d’octubre del 2024

Desaferrar, desamarrar, desencadenar

«Em fuig açò que em segueix e m'aferra.» Jordi de St. Jordi, Cançó d’opòsits

Què és l’aferrament? És una pregunta una mica poca-solta. Estar aferrat a una rutina, a una persona... En néixer entrem en els aferraments. Depenem del tot de tot, començant per la mare o pel simple fet de respirar.

divendres, 4 d’octubre del 2024

No és segur que a dins hi hagi res

Les seguretats són més fortes que nosaltres: ens poden per totes bandes. Per això és tan difícil d’entrar en l’esfera de l’amor perquè l’amor és totalment insegur.

dijous, 3 d’octubre del 2024

Lo cor

«Altres digueren que'l loch e cadira de la ànima eren en lo cor». Bernat Metge. Lo Somni

—On tenim el cor? —Al pit, entre les dues aixelles. —I on tenim les aixelles? —En una zona buida entre el bust i els braços. —Es pot pensar, sentir o imaginar aquesta zona?

dimarts, 1 d’octubre del 2024

Els arbres que sobreviuen

No sé on vaig llegir que els arbres que sobreviuen al pas d’un temporal fort, queden bategants, curulls de vida i radiants. Diuen que s’omplen d’energia perquè els sotracs de la tempesta els han donat l’oportunitat de sentir-se fortament, de sentir de nou els seus fonaments i el seu arrelament.

Per a Marta, en la llum del matí.