dimecres, 12 de juny del 2019

Per primera vegada

És a Antioquia on els creients van ser anomenats cristians per primera vegada. Ac 11
Tot i que pel context el sentit de la frase és clar, aquestes paraules per elles mateixes, fan pensar. Fan que ens preguntem per exemple: «I abans, com érem anomenats els creients?» o també: «Quant de temps abans? Trenta anys abans? Deu segles abans? Mil milennis abans?»
Perquè, efectivament, els creients abans de ser anomenats cristians, ja portàvem creient en Jesús des del començament dels temps. La frase situa el punt zero d'aquestes especulacions infinites sobre el transcurs de les eres en l'«ara» de la persona de Jesús que les inclou totes perquè ell és el temps.

5 comentaris:

  1. Com tu, també penso que Jesús abasta tot el temps. Però el punt zero el situo en el moment de ser encarnat. Tots els temps anteriors els compto com "abans de Crist" i els temps posteriors els compto com "després de Crist".

    Potser, dic jo, abans del punt zero, totes les persones que esperaven la vinguda del Messies no s'anomenarien cristians.

    ResponElimina
  2. A Santpedor, aquest cap de setmana era festa major. Vam anar amb la Isabel a Taüll i Boí. El dilluns vam pujar a la Presa de Cavallers i vam seguir fins uns lloc que en diuen planell de Riumalo. Al fons hi havia aquest salt d'aigua:

    https://flic.kr/p/2gcAKZS

    Vam preguntar-nos si «en temps de Jesús», aquella roca que es veu encallada a dalt de tot, encara no hi era, o si ja hi devia ser. A la Isabel li va fer la impressió que encara no hi era, a mi, en canvi, em va agradar imaginar que ja hi era...

    ResponElimina
    Respostes
    1. L'autor ha eliminat aquest comentari.

      Elimina
    2. He estat mirant el vostre album de fotos de Taüll i Boí. Quina passada!

      Inclús em venia de gust deixar en un comentari el nom d'alguna flor que conec, però era necessari registrar-se, i no ho he fet. Una de les flors era Ranunculus i l'altre, Primula veris

      Elimina
    3. Aquestes
      https://www.flickr.com/photos/isabelimingu/48045342803
      són flors de Primula veris
      Aquestes altres
      https://www.flickr.com/photos/isabelimingu/48045309011
      es diuen Sedum
      I les dues floretes d'aquesta imatge
      https://www.flickr.com/photos/isabelimingu/48045391422
      són de Ranunculus

      Potser ja ho sabies, però m'encanta dir els noms de les flors si les conec

      Elimina