dissabte, 15 de juliol del 2023

Les coses són vives aquí

Es pot dir alguna cosa de la penetració no matemàtica de l'existència?

El sentiment de Déu per tot arreu és la fragància més intensa que hi pugui haver.

Quan Alícia va arribar al País de les Meravelles se sentí desconcertada. Un cavall es convertí de sobte en una vaca tal com passa en els somnis. En un somni es veu alguna cosa i tot seguit pot canviar sense més. La causalitat no existeix. Un cavall es pot convertir en una vaca i no preguntes per què ni com ha passat. Si ho fas, et despertes i el somni s'interromp. Però el dubte, en un somni, mai hi és. Per què?

Si vas pel carrer i de cop un cavall es converteix en una vaca, no ho acceptaràs. A la ment li serà impossible, però en el somni ho acceptaràs sense dubtar. En els somnis els esquemes lògics no valen. El per què no existeix, el dubte és absent i no hi ha ni categories ni etiquetes. Un cavall es pot convertir en una vaca i no preguntes res. El cavall flueix i es transforma en una vaca. Els somnis son fluids.

Per això Alícia se sent perplexa. Tot es podia convertir en qualsevol cosa i, davant de tant desconcert, li va preguntar la Reina: «Què hi passa aquí? Per què canvien tant les coses? Com funcioneu els que hi viviu si mai no es pot pressuposar res? Aquí, qualsevol cosa pot ser qualsevol altra cosa i en tot moment pot canviar. No es pot garantir res, així que explica'm com ho he de fer per comportar-me».

La reina li va dir: «Aquest món on ara ets és un món viu. No és mort. Tu vens d'un món mort i per això tens problemes. Les coses són vives aquí. Algú es pot convertir en algú altre quan menys t'ho esperes i mai se sap. No hi ha categories fixes, no hi ha ni tan sols categories. Aquí tot és fluid i tot es pot transformar en qualsevol cosa. Aquest és un món viu, no com el d'on vens».

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada