diumenge, 16 de juny del 2019

Acreditar-se

Acrediteu-vos. Qui sou?
Som uns que sembla que morim quan de fet vivim profundament. Som uns que ens han condemnat però encara no ens han executat. Som uns que en les nostres tristeses sempre estem contents. Som uns que enmig de la pobresa n'enriquim molts. Som uns que sense tenir res som amos de tot.
Ens hem d'acreditar en totes les situacions com a servidors de Déu.2 C

4 comentaris:

  1. Sona bé, però jo no he conegut cap persona amb aquestes característiques.

    Ja m'agradaria conèixer un que en les seves tristeses sempre estigui content.

    Tampoc jo em puc acreditar com una d'elles.

    ResponElimina
  2. No hem de donar mai cap motiu d'escàndol a ningú, ni hem de fer malveure la missió que Déu ens ha confiat. Més aviat ens hem d'acreditar en totes les situacions com a servidors de Déu, sofrint amb molta constància la dissort, les angúnies, les contrarietats, les bastonades, les presons, els avalots, les fatigues, l'insomni, la manca d'aliment; en nosaltres ha de resplendir l'honestedat, el coneixement, la paciència, la bondat, la presència de l'Esperit Sant, l'amor sincer; pel missatge de veritat que anunciem, pel poder que Déu ens ha donat, hem de brandar amb la dreta i amb l'esquerra les armes de la justícia; pot ser que ens veiem honrats o deshonrats, que uns parlin bé de nosaltres, i d'altres en parlin malament, que ens tinguin per impostors, quan diem la veritat, que ens tinguin per desconeguts, quan som prou coneguts; sembla que morim, quan de fet vivim més profundament; ens han condemnat a diverses penes, però encara no ens han executat, en les nostres tristeses, sempre estem contents, enmig de la pobresa, n'enriquim molts, sense tenir res, som amos de tot.
    De la segona carta de sant Pau als cristians de Corint, capítol 6

    ResponElimina
  3. Va bé tenir a la vista el text original, moltes gràcies, Santi. Sembla que sant Pau sí que estava sempre content en les seves tristeses...

    ResponElimina
  4. A mi em va agradar trobar el text de sant Pau al matí, a les "lecturesdelamissa" que publiquen els monjos de Poblet. Vaig pensar: aprofito per copiar el text, que ajuda a prendre millor els contratemps que de tant en tant ens van arribant a tots. Després vaig veure la destil·lació o recordatori que en vas fer, Santi, que també he copiat a la llista de pregàries que vaig deixant al mòbil.

    Gràcies per l'anotació a les fotos i pels noms de les flors!

    ResponElimina