dissabte, 8 de juny del 2019

Conèixer els secrets de Déu

Qui pot conèixer el pensament del Senyor, qui l’ha assessorat com a conseller? 1C.

No em tingueu per indigne dels vostres servents. Sa 9.

Un dia, quan llegia «No em tingueu per indigne dels vostres servents» em va semblar que hi posava: «No em tingueu per indigne dels vostres secrets», com qui diu: «Teniu-me com a digne de les vostres confidències més íntimes com es té a un amic per qui no hi ha secrets.

Qui sap si amb aquest lapsus de lectura no expressava el desig més profund de tota persona: ser amic íntim de Déu, saber tots els seus secrets, tot el que ell sap i no sap, tot el que diu i no diu, compartir-ho sentint-ho dels seus propis llavis com un xiuxiueig. A qui no li agradaria ser el confident de Déu?

4 comentaris:

  1. Potser, si escoltéssim Déu amb molta atenció, sentiríem els secrets que ell ens confia

    ResponElimina
  2. Déu té el cor obert, vol compartir els seus secrets amb cada un de nosaltres, però ens troba ocupats amb les nostres petites coses, enfeinats amb els nostres afers sense importància, en realitat ens interessen poc els secrets de Déu, em penso

    ResponElimina
  3. Els secrets més íntims de Déu, els secrets intimissims, ens els ha dit Jesús en veu alta, de vegades cridant fins i tot, perquè els sentim tots. Els secrets de Déu són els secrets que Jesús ens diu, i no precisament a cau d'orella. Ell sap que ens costa molt d'escoltar-los. Ens imaginem que Déu té uns secrets especials, amagats; i no, Déu ens els diu per la veu de Jesús, però no ens sembla prou interessant el que ens diu, per què?

    Tant de bo que avui sentíssim la seva veu...

    ResponElimina
  4. «Tinc un secret per dir-te. No pateixis, un dia te l'explicaré». Són paraules que hem sentit dir alguna vegada en boca d'algun amic. No en les diu algú qualsevol. Darrera o inseparable a elles hi sol haver un rostre somrient i d'una gran simpatia que ens infon tota la confiança del món.
    Alguna vegada he vist Déu dient-me-les i com que confio que algun dia me les dirà, per això he escrit això.

    ResponElimina